> For the complete documentation index, see [llms.txt](https://inlockly.gitbook.io/inlockly/llms.txt). Markdown versions of documentation pages are available by appending `.md` to page URLs; this page is available as [Markdown](https://inlockly.gitbook.io/inlockly/documentation/account/account-deleting.md).

# Account deleting

### Inicjalizacja usunięcia konta

Jeśli zdecydujesz się na usunięcie konta, możesz dokonać takiej operacji w następujący sposób:

1. Zaloguj się do swojego konta w aplikacji Inlockly™.
2. Przejdź do  **Ustawienia -> Moje konto.**
3. Znajdź sekcję **Bezpieczeństwo konta**.
4. Kliknij przycisk **Usuwanie konta**.
5. Wprowadź hasło do konta w celu autoryzacji operacji.
6. Potwierdź swoją decyzję.

{% hint style="info" %}
**Informacja**

Ze względów bezpieczeństwa Twoje konto nie zostanie usunięte natychmiast.&#x20;

Po zainicjowaniu usunięcia konta trwa **30 dniowy okres** zatwierdzania operacji.

W tym czasie posiadasz możliwość **Anulowanie tej czynności**.
{% endhint %}

{% hint style="danger" %}
**Uwaga!**

Usunięcie konta powoduje trwałe usunięcie wszystkich zapisanych haseł, notatek oraz innych danych przechowywanych w Inlockly™. Zastanów się dobrze przed podjęciem tej decyzji. **Pamiętaj, że ta operacja jest nieodwracalna po upływie 30 dni.**
{% endhint %}

***

### Anulowanie operacji usunięcia konta

Jeśli zainicjowano operację usunięcia Twojego konta, czynność ta przeszła w stan **30 dniowego okresu** **zatwierdzania**. W tym okresie, jeżeli zmienisz zdanie, możesz **Anulować** tą operację. Nie będzie możliwości odwrotu po upływie wskazanego okresu.

Aby anulować operację usuwania konta:

1. Zaloguj się do swojego konta w aplikacji Inlockly™.
2. Przejdź do  **Ustawienia -> Moje konto.**
3. Znajdź sekcję **Bezpieczeństwo konta**.
4. W sekcji **Bezpieczeństwo konta** dostrzeżesz informację o **Inicjalizacji usunięcia konta** wraz z informacją o pozostałej ilości dni do zakończenia tej operacji.
5. Kliknij przycisk **Anuluj** znajdujący się obok tej informacji.
6. Upewnij się, że anulowanie przebiegło pomyślnie:
   1. Otrzymano komunikat z potwierdzeniem.
   2. Informacja o usuwaniu konta zniknęła.
